След сигнал на TrafficNews, ГДБОП разследва измамницата, представяща се за служител

...
След сигнал на TrafficNews, ГДБОП разследва измамницата, представяща се за служител
Коментари Харесай

ГДБОП разследва измамницата, подвела стотици с фалшивата си игра

След сигнал на TrafficNews, ГДБОП проверява измамницата, представяща се за чиновник на А1.  Както към този момент ви информирахме, дамата подведе стотици консуматори на Facebook с подправена игра от името на мобилния оператор.

Младата дама разгласи за стартирала лотария с огромни финансови награди, а схемата наподобява е проработила. Екипът на TrafficNews се свърза с телекомуникационната корпорация, откъдето незабавно стартираха следствие по случая.

Днес стана ясно, че чиновници на Главна Дирекция „ Борба с проведената престъпност “ към този момент проверяват измамницата. 

А1 разгласи формалното си мнение по случая. Ето го и него:  

„ Бихме желали да благодарим на TraffiNews.bg, че ни уточни случая с консуматор на Фейсбук, който се показва за чиновник на компанията и кани други консуматори да вземат участие в лотария с награди. Това е опит за машинация и потребителите не би трябвало да се поддават на сходни предложения. А1 няма процедура да провежда сходни томболи и всички наши начинания са оповестени и налични на A1.bg и формалните ни профили в обществените мрежи.

Компанията към този момент предприе нужните дейности за преустановяването на този опит за машинация и спомага на способените органи за откриване на причинителите. Въпреки това съветваме нашите клиенти да не се доверяват сляпо на оферти от името на А1, в това число електронни писма, чатове във Viber и Фейсбук, когато те не идват от формален уеб страница, телефон или профил на компанията. Измамниците постоянно употребяват нашето лого и други детайли на корпоративната еднаквост на А1, с цел да подведат потребителите. Поради тази причина те би трябвало постоянно да ревизират информацията и да не подхващат прибързани дейности ”,  гласи изказването на телекомуникационната корпорация.

„ Към момента няма регистрирани случаи на наш клиент, който да е търсил „ облагата си ” от наш физически магазин ”, коментираха от отдел „ Външни връзки ”.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР